„Bușteni Epic 2015”

Concurs mountain bike

Pe 19 septembrie 2015 în Bușteni, mountain bike-ul va monopoliza potecile din Munții  Baiului,  grație concursului de tip XCO, organizat de către SC Montan Expert SRL, Bușteni, http://merg.in/busteni

Competiția și-a propus să aducă la start peste 100 de rideri, care se vor întrece sâmbătă 19 septembrie 2015, începând cu orele 10.00, în cadrul a două categorii de concurs – băieți și fete. Traseul este spectaculos, relativ dificil, dar pitoresc prin oferta imediată generată de Munții Baiului și cea îndepărtată dată de belvederile către Abruptul Bucegilor.

Cursa  începe în Bușteni, în apropierea Castelului Cantacuzino cu o urcare susținută, pe un drum forestier, tasat, având zone cu șleauri mai mari sau mai mici și zone cu pietriș. După primii 5 km de urcare cu o pantă medie de 9.7% se iese în golul alpin unde urmează o porțiune de 5 km de urcare susținută până în creasta Munților Baiului. Traseul continuă cu o coborâre abruptă, pe iarbă, cu bolovani răzleți, pe următorul tronson de 1.5 km, urmând apoi o muchie descendentă, de cca 3 km spre intrarea în pădure. Urmează o coborâre de 3 km, în serpentine, prin pădure, până la bifurcația înspre Cartierul Cumpătu din Sinaia. Se continuă drumul spre dreapta, spre Zamora, pe poteca de pământ, încă 1 km, până la întâlnirea drumului forestier care coboară în cartierul Piatra Arsă din Poiana Țapului, până în strada Saelelor, de unde traseul continuă până lângă calea ferată. Înainte de calea ferată se virează dreapta pe strada Piatra Arsă, care continuă cu strada Crinei. La intersecția cu strada Splaiul Zamorei se va vira dreapta și apoi, după 25 m, stânga pe strada Panduri, se continuă pe strada Zamorei până la SOSIRE, situată în apropierea Pensiunii Clasic.

Date tehnice

Cursa are dificultate  medie spre dificilă, ea este recomandată cicliștilor cu experiență în traseele montane.
– lungime – 22.5 km
– diferenta de nivel 1050 m
– altitudine maxima 1860 m
– două puncte de rehidratare –  unul la plecare și unul pe traseu
– timp limită de parcurgere a traseului – 4 ore

– categorii de concurs- femin si masculin open

Regulamentul concursului poate fi descărcat de aici.

Taxă de participare se va achita în contul SC Montan Expert SRL, Bușteni, CUI 34204153, Banca Transilvania, cont RO10BTRLRONCRT0289553401, fiind de:

– până la data de 13.09.2015 – 35 lei

– în perioada 13.09.2015 – 17.09.2015 – 45 lei

– după 17 septembrie și pe loc (numerar) – 70 lei

 Premiile:

Premiul I – la cele două categorii – 500 lei

Premiul II – la cele două categorii – un sejur la Cabana Gura Diham, cazare două nopți, mic dejun inclus și o plimbare cu telecabina la Babele.

Premiul III – la cele două categorii – un sejur la Pensiunea Clasic, cazare două nopți și o plimbare cu telecabina la Babele.

Primii o sută de participanți, care vor termina concursul, vor beneficia de vouchere de 10% reducere la Park Aventura.

„Bușteni Epic 2015” se bucură de susținerea partenerilor: „Asociația Adevărații Veloprieteni”, Primăria orașului Bușteni, Cabana Gura Diham, Pensiunea Classic, Asociația Salvatorilor Montani Dâmbovița, Escapade Adventure Park – Zamora și alți prieteni entuziaști.

Pentru înscrieri completați formularul de înscriere https://www.google.com/intl/en/docs/about/ și trimiteți copia OP-ului de plată la adresa redactie-busteni@merg.in

Informații actualizate despre eveniment vor fi disponibile pe http://bucegiplus.ro/ , pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/1621937204741966/

și la telefon 0722427717.

Comentariile sunt închise.